Kraz, Ankara'nın en iyi kahvecilerinin başında geliyor. Görece yeni olmasına karşın mekan, çekirdek kalitesi, kahve odaklı mimarisi, çalışanlarının ilgili yaklaşımı ve demleme tekniklerine hakimiyeti göz önünde bulundurulduğunda, bu tanımlamayı kesinlikle hakediyor. Bu açıdan Ankaralı her kahve düşkünü tarafından mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer.

Ana filtre kahve demleme aparatı Chemex. Demleme için gerekli tartılar, dökme aparatları ve demlemeden hemen önce çalıştırılan öğütücüler, tam da bir 3. dalga kahvecide olması gerektiği gibi kaliteli espresso cihazının yanında yer alıyor. Kahve tüketimi açısından çok da verimli olmayan Chemex yönteminin hakkı veriliyor ve kahve kalitesinden ödün vermemek için kişi başına harcanan kahve oldukça yeterli miktarda. Chemex aparatı ve filtresi uluslararası piyasaya göre oldukça uygun bir fiyattan mekandan satın alınabiliyor. Çalışanlardan yapılışla ilgili bilgi de almak mümkün. Demleme de isteğe göre müşterinin önünde yapılıyor. Siphon ve cold brew mekanın yeni demleme teknikleri arasında. Yine her 3. dalga kahvecide olması gerektiği gibi ince ince damlayan şık cold brew aparatı tezgahın köşesinde bizi karşılamakta. Aeropress'in ve Hario V60'ın da yolda olduğu kulağıma gelen bilgiler arasında.

Aldığım duyumlara göre Eylül ayıyla birlikte mekan bizi, kahve tadım günleri, yeni demleme aparatları ve bana göre kahvenin önemli eşlikçilerinden biri olan caz dinletileri ile bekliyor olacak.
Not: Kraz Çayyolu'nda ama nerede derseniz, Çayyolu'nun yeni mekanlarının açıldığı Uludağ Kebap yanı mekanlardan Big Chefs ve Leman Kültür'ün hemen arkasında. http://www.krazcafe.com/
No comments:
Post a Comment